סלט אטריות והודו טחון חריף

סלט אטריות והודו טחון חריף 

סלט אטריות והודו טחון חריף


מצרכים:

200 גרם אטריות שעועית מושרות בקערה עם מים קרים כ- 30 דקות
סלט אטריות והודו טחון חריף


3 כפות שמן חמניות או תירס
300 גרם בשר הודו טחון

1/2 כוס ציר עוף
1 פלפל צ'ילי קצוץ גס
1 בצל גדול קצוץ דק
1 פלפל אדום חתוך לרצועות בעובי 1/2 ס"מ
2 עגבניות בינוניות ללא גרעינים חתוכות לרצועות בעובי 1/2 ס"מ
6 גבעולי בצל ירוק פרוסים לקטעים באורך 3 ס"מ

לרוטב:
1/3 כוס מיץ ליים או לימון
1/4 כוס רוטב דגים
1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1 כף גדושה סוכר חום בהיר
2 שיני שום קצוצות דק

להגשה:
1 כוס כוסברה קצוצה גס
1/2 כוס בוטנים מלוחים קצוצים גס

כלי עבודה:

  • קערה גדולה
  • קערית
  • מסננת
  • ווק
      אופן הכנה:



1. מערבבים את חומרי הרוטב בקערה גדולה. מעבירים מחצית מהרוטב לקערית ושומרים להמשך.



2. מסננים את האטריות מהמים הקרים ומעבירים לקערה אחרת.



3. יוצקים מים רותחים על האטריות, משהים ל-10 שניות ומעבירים למסננת.



4. מעבירים את האטריות המסוננות לקערה הגדולה (שעם מחצית מהרוטב) ומערבבים.



5. מחממים ווק על להבה בינונית. מוסיפים שמן חמניות או תירס והודו ומבשלים כדקה-שתיים תוך כדי ערבוב, עד שההודו משנה את צבעו. מוציאים את ההודו לצלחת.



6. מוסיפים לווק צ'ילי, בצל ופלפל אדום ומקפיצים כ- 3 דקות עד שהבצל והפלפל מתחילים להתרכך.



7. מחזירים לווק את ההודו. מוסיפים עגבניות, בצל ירוק, אטריות שעועית והרוטב ששמרנו בצד ומערבבים. מבשלים עוד כ-2 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שההודו מוכן והטעמים התמזגו. טועמים ומתקנים תיבול.



8. מעבירים לצלחת ומפזרים כוסברה ובוטנים.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה