סלט אטריות והודו טחון חריף
סלט אטריות והודו טחון חריף
מצרכים:
3
כפות שמן חמניות או תירס
300 גרם בשר הודו טחון
1/2 כוס ציר עוף
1 פלפל צ'ילי קצוץ גס
1 בצל גדול קצוץ דק
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
בעובי 1/2 ס"מ
2 עגבניות בינוניות
ללא גרעינים חתוכות לרצועות בעובי 1/2 ס"מ
6 גבעולי בצל ירוק פרוסים
לקטעים באורך 3 ס"מ
לרוטב:
1/3 כוס מיץ ליים או
לימון
1/4 כוס רוטב דגים
1/4 כוס רוטב צ'ילי
מתוק
1 כף גדושה סוכר חום
בהיר
2 שיני שום קצוצות דק
להגשה:
1 כוס כוסברה קצוצה
גס
1/2 כוס בוטנים מלוחים
קצוצים גס
כלי עבודה:
- קערה גדולה
- קערית
- מסננת
- ווק
1. מערבבים את חומרי הרוטב בקערה גדולה. מעבירים מחצית מהרוטב לקערית ושומרים להמשך.
2. מסננים את האטריות מהמים הקרים ומעבירים לקערה אחרת.
3. יוצקים מים רותחים על האטריות, משהים ל-10 שניות ומעבירים למסננת.
4. מעבירים את האטריות המסוננות לקערה הגדולה (שעם מחצית מהרוטב) ומערבבים.
5. מחממים ווק על להבה בינונית. מוסיפים שמן חמניות או תירס והודו ומבשלים כדקה-שתיים תוך כדי ערבוב, עד שההודו משנה את צבעו. מוציאים את ההודו לצלחת.
6. מוסיפים לווק צ'ילי, בצל ופלפל אדום ומקפיצים כ- 3 דקות עד שהבצל והפלפל מתחילים להתרכך.
7. מחזירים לווק את ההודו. מוסיפים עגבניות, בצל ירוק, אטריות שעועית והרוטב ששמרנו בצד ומערבבים. מבשלים עוד כ-2 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שההודו מוכן והטעמים התמזגו. טועמים ומתקנים תיבול.
8. מעבירים לצלחת ומפזרים כוסברה ובוטנים.
תגובות
הוסף רשומת תגובה