אורז אדום עם קליפת תפוז, חמוציות, אגוזי מלך ובצל ירוק

אורז אדום עם קליפת תפוז, חמוציות, אגוזי מלך ובצל ירוק

אורז אדום עם קליפת תפוז, חמוציות, אגוזי מלך ובצל ירוק


מצרכים:

    אורז אדום עם קליפת תפוז, חמוציות, אגוזי מלך ובצל ירוק
  • 2 כוסות אורז אדום
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 1/2 כוס חמוציות מיובשות
  • 1 כף קליפת תפוז מגוררת
  • 3 כוסות מים רותחים ( לבישול)
  • 1/2 כוס אגוזי מלך או פקאן קצוצים גס
  • 2 בצלים ירוקים פרוסים דק
  • 1 כף מלח
  • מעט פלפל שחור

כלי עבודה:

  • קערה
  • מסננת
  • סיר בינוני
  • צלחת הגשה
      אופן הכנה:

משרים את האורז במשך כשעה בקערה עם הרבה מים- חשוב להקפיד שהאורז יהיה מכוסה היטב. מסננים ומשאירים במסננת
כ- 10 דקות, לייבוש.
מחממים את השמן בסיר בינוני על אש נמוכה. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ- 10 דקות, עד שהוא מתרכך ( הקפידו, שהוא לא ישחים).
מוסיפים את האורז ומטגנים תוך ערבוב כדקה או שתיים.
מוסיפים לסיר את רוב החמוציות ( שומרים חופן לקישוט המנה), קליפת התפוז, המים, מלח ומעט פלפל לפי הטעם. מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה למינימום. מבשלים במשך
כ- 40 דקות, עד שהאורז רך.
משאירים את האורז בסיר המכוסה במשך 10 דקות נוספות.

מעבירים את האורז לצלחת הגשה. מפזרים מעל את האגוזים, הבצל הירוק והחמוציות שנותרו.

תגובות

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה