אורז אדום עם קליפת תפוז, חמוציות, אגוזי מלך ובצל ירוק
אורז אדום עם קליפת תפוז, חמוציות, אגוזי מלך ובצל ירוק
מצרכים:
כלי עבודה:
- קערה
- מסננת
- סיר בינוני
- צלחת הגשה
משרים את האורז במשך כשעה בקערה עם הרבה מים- חשוב להקפיד שהאורז יהיה מכוסה
היטב. מסננים ומשאירים במסננת
כ- 10 דקות, לייבוש.
כ- 10 דקות, לייבוש.
מחממים את השמן בסיר בינוני על אש נמוכה. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ- 10 דקות,
עד שהוא מתרכך ( הקפידו, שהוא לא ישחים).
מוסיפים את האורז ומטגנים תוך ערבוב כדקה או שתיים.
מוסיפים לסיר את רוב החמוציות ( שומרים חופן לקישוט המנה), קליפת התפוז, המים, מלח
ומעט פלפל לפי הטעם. מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה למינימום. מבשלים במשך
כ- 40 דקות, עד שהאורז רך.
כ- 40 דקות, עד שהאורז רך.
משאירים את האורז בסיר המכוסה במשך 10 דקות נוספות.
מעבירים את האורז לצלחת הגשה. מפזרים מעל את האגוזים, הבצל הירוק והחמוציות
שנותרו.
נראה מעולהה וטעים ממש גם אהבתי את ה קערות הגשה
השבמחק