מרק מיניסטרונה

מרק מיניסטרונה



מצרכים:

  • כוס שעועית לבנה מושרית לילה במים
  • שיני שום קצוצות
  • עלי מרווה
  • מחטי רוזמרין
  • מלח ופלפל
  • שמן זית
  • 1 בצל קצוץ 
  • ½ 1 ק"ג עגבניות, חלוטות וקלופות
  • 2 גבעולי תימין
  • דלעת, תפוחי אדמה, גזר, כרוב, זוקיני, שעועית ירוקה או לוביה נקייה מקצוות 
  • ½ 1 ליטרים ציר ירקות 
  • 100 גרם פסטה 
  • גבינת קשקבל או פרמז'ן להגשה

כלי עבודה:

  • סיר גדול
      אופן הכנה:

1. מסננים את השעועית ושמים בסיר. מכסים במים ומוסיפים 2 שיני שום, עלה מרווה וכמה מחטי רוזמרין. מבשלים, עד שהשעועית רכה. מוסיפים מלח לקראת תום הבישול. 

2. מחממים מעט שמן בסיר גדול. מוסיפים את השום והבצל ומאדים 2-3 דקות. 

3. קוצצים את העגבניות ומוסיפים לסיר. 

4. מוסיפים 3 עלי מרווה, מחטי רוזמרין וגבעולי תימין, 

5. מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה גבוהה כ- 10 דקות. 

6. קולפים את הדלעת, תפוחי האדמה והגזר וחותכים לקוביות. 

7. קוצצים את הכרוב וחותכים את הקישואים לעיגולים. 

8. מוסיפים את הירקות לסיר, מכסים ומבשלים כ- 30 דקות. 

9. מוסיפים לסיר את השעועית או הלוביה, הציר ואת הפסטה ומבשלים עוד 10 דקות. 

10. מתבלים במלח ובפלפל. מחלקים לקעריות, מוסיפים גבינה מגוררת ומגישים.


הטיפים שלי למרק מושלם:

·         מרק כדאי להכין יום לפני ההגשה.
בזמן הצינון (לאחר הבישול) והשהייה במקרר למשך הלילה, כל הטעמים מתרכזים ומתחזקים הרבה יותר.

·         ברוב המתכונים תמצאו, שרשום, כי יש להוסיף ½ 1 או 2 ליטרים מים רותחים. ואז לרוב נכנסים ל"היסטרית מדידות" ( "כמה יש בקומקום או בכלי המדידה?"). חשוב לזכור, שעל המים להגיע עד לגובה פני התכולה.
לכן, כמות מים רותחים, המספיקה להכנת מרק, היא בדרך כלל 4-6 כוסות. תלוי בגודל הסיר ובדרגת הסמיכות, הרצויה.
אם מכניסים קטניות- גריסים/ אורז או פסטה, למשל, רצוי להוסיף ½ או 1 כוס מים נוספת, שכן קטניות סופגות אליהן את הנוזלים. זכרו, אנחנו מעוניינים שייצא מרק ולא דייסת גריסים וירקות.


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה