מרק מיניסטרונה
מרק מיניסטרונה
מצרכים:
כלי עבודה:
- סיר גדול
1. מסננים את השעועית ושמים בסיר. מכסים במים ומוסיפים 2 שיני שום, עלה מרווה וכמה מחטי רוזמרין. מבשלים, עד שהשעועית רכה. מוסיפים מלח לקראת תום הבישול.
2. מחממים מעט שמן בסיר גדול. מוסיפים את השום והבצל ומאדים 2-3 דקות.
3. קוצצים את העגבניות ומוסיפים לסיר.
4. מוסיפים 3 עלי מרווה, מחטי רוזמרין וגבעולי תימין,
5. מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה גבוהה כ- 10 דקות.
6. קולפים את הדלעת, תפוחי האדמה והגזר וחותכים לקוביות.
7. קוצצים את הכרוב וחותכים את הקישואים לעיגולים.
8. מוסיפים את הירקות לסיר, מכסים ומבשלים כ- 30 דקות.
9. מוסיפים לסיר את השעועית או הלוביה, הציר ואת הפסטה ומבשלים עוד 10 דקות.
10. מתבלים במלח ובפלפל. מחלקים לקעריות, מוסיפים גבינה מגוררת ומגישים.
הטיפים שלי למרק מושלם:
·
מרק כדאי להכין יום לפני
ההגשה.
בזמן הצינון (לאחר הבישול) והשהייה במקרר למשך הלילה, כל הטעמים מתרכזים ומתחזקים הרבה יותר.
בזמן הצינון (לאחר הבישול) והשהייה במקרר למשך הלילה, כל הטעמים מתרכזים ומתחזקים הרבה יותר.
·
ברוב המתכונים תמצאו, שרשום, כי יש
להוסיף ½ 1 או 2 ליטרים מים רותחים. ואז לרוב נכנסים ל"היסטרית מדידות"
( "כמה יש בקומקום או בכלי המדידה?"). חשוב לזכור, שעל המים
להגיע עד לגובה פני התכולה.
לכן, כמות מים רותחים, המספיקה להכנת מרק, היא בדרך כלל 4-6 כוסות. תלוי בגודל הסיר ובדרגת הסמיכות, הרצויה.
אם מכניסים קטניות- גריסים/ אורז או פסטה, למשל, רצוי להוסיף ½ או 1 כוס מים נוספת, שכן קטניות סופגות אליהן את הנוזלים. זכרו, אנחנו מעוניינים שייצא מרק ולא דייסת גריסים וירקות.
לכן, כמות מים רותחים, המספיקה להכנת מרק, היא בדרך כלל 4-6 כוסות. תלוי בגודל הסיר ובדרגת הסמיכות, הרצויה.
אם מכניסים קטניות- גריסים/ אורז או פסטה, למשל, רצוי להוסיף ½ או 1 כוס מים נוספת, שכן קטניות סופגות אליהן את הנוזלים. זכרו, אנחנו מעוניינים שייצא מרק ולא דייסת גריסים וירקות.
תגובות
הוסף רשומת תגובה