עגולות ושפויות: סופגניות אפויות
מצרכים:
4 כוסות קמח שמרים ( או קמח לעוגות+ שקית שמרים טריים או יבשים)
3
כפות סוכר
2
כפות שמן
2
חלמונים
2
כפות ברנדי
1
כוס מים פושרים
1/2
כפית מלח
למילוי:
ריבה, ריבת חלב, קרם שוקולד או כל קרם אחר
ריבה, ריבת חלב, קרם שוקולד או כל קרם אחר
לציפוי:
סוכר או אבקת סוכר
1. מכינים את הבצק:
מערבלים את הקמח עם השמרים, הסוכר, השמן, החלמונים ו- 1/2 כוס מהמים עם וו לישה במיקסר. מוסיפים בהדרגה עוד מהמים עד שנוצר בצק יציב. מוסיפים את הברנדי והמלח וממשיכים ללוש במהירות בינונית כ- 8 דקות, עד שנוצר כדור רך, שאינו נדבק לקערה.
מערבלים את הקמח עם השמרים, הסוכר, השמן, החלמונים ו- 1/2 כוס מהמים עם וו לישה במיקסר. מוסיפים בהדרגה עוד מהמים עד שנוצר בצק יציב. מוסיפים את הברנדי והמלח וממשיכים ללוש במהירות בינונית כ- 8 דקות, עד שנוצר כדור רך, שאינו נדבק לקערה.
*
ייתכן שיהיה צורך להוסיף עוד מים או
קמח כדי להגיע למרקם הנכון. מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק כשעה, עד שהוא מכפיל
את נפחו.
2. חובטים
( " מפילים") בבצק כדי להחזיר אותו לנפחו המקורי וקורצים מהבצק כמות של
כף גדושה. מגלגלים בין כפות הידיים לכדורים בקוטר 4 ס"מ. ממשיכים כך עם יתר
הבצק.
3. מסדרים
את הכדורים בתוך תבנית שקעים, מכסים במגבת ומשהים כ- 30 דקות לתפיחה.
4. אופים
בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 15-10 דקות או עד שהסופגניות מזהיבות. הופכים
על רשת ומצננים מעט. ממלאים בעזרת מזרק ובוזקים מעל אבקת סוכר או סוכר.
תגובות
הוסף רשומת תגובה