עגולות ושפויות: סופגניות אפויות

מצרכים:

4 כוסות קמח שמרים ( או קמח לעוגות+ שקית שמרים טריים או יבשים)
3 כפות סוכר
2 כפות שמן
2 חלמונים
2 כפות ברנדי
1 כוס מים פושרים
1/2 כפית מלח


למילוי:
ריבה, ריבת חלב, קרם שוקולד או כל קרם אחר


לציפוי:
סוכר או אבקת סוכר

 
אופן הכנה:

1.   מכינים את הבצק:
מערבלים את הקמח עם השמרים, הסוכר, השמן, החלמונים ו- 1/2 כוס מהמים עם וו לישה במיקסר. מוסיפים בהדרגה עוד מהמים עד שנוצר בצק יציב. מוסיפים את הברנדי והמלח וממשיכים ללוש במהירות בינונית כ- 8 דקות, עד שנוצר כדור רך, שאינו נדבק לקערה.

*      ייתכן שיהיה צורך להוסיף עוד מים או קמח כדי להגיע למרקם הנכון. מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק כשעה, עד שהוא מכפיל את נפחו.

2.   חובטים ( " מפילים") בבצק כדי להחזיר אותו לנפחו המקורי וקורצים מהבצק כמות של כף גדושה. מגלגלים בין כפות הידיים לכדורים בקוטר 4 ס"מ. ממשיכים כך עם יתר הבצק.
 
3.   מסדרים את הכדורים בתוך תבנית שקעים, מכסים במגבת ומשהים כ- 30 דקות לתפיחה.  

4.   אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 15-10 דקות או עד שהסופגניות מזהיבות. הופכים על רשת ומצננים מעט. ממלאים בעזרת מזרק ובוזקים מעל אבקת סוכר או סוכר.

 

 

 

  

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה