ברוסט טלה בקרמל תפוחים חריף

מצרכים:

3 ק”ג (נטו) ברוסט ( ספריבס) טלה צעיר ללא הגשר
4 כפות שמן זית 
2 כפות מלח גס

לקרמל תפוחים:
8 תפוחי גרני סמית קלופים, נקיים מליבה וחתוכים לקוביות בגודל 3 ס”מ, מושרים במעט מיץ לימון למניעת השחרה.
4 כפות סוכר לבן
½1 כוסות חומץ תפוחים 
12 פלפלי שאטה שלמים 
1 כפית מלח
2 כפות גרגרי כוסברה 
3 כפות גרגרי חרדל צהוב 
פיסת ג’ינג’ר באורך 2 ס”מ קלופה ופרוסה דק 
2 כפות רכז סיידר תפוחים 


אופן הכנה
:

1.   משרים את הנתח וצולים פעם ראשונה:
מערבבים שמן זית ומלח גס ומורחים את הנתח היטב בתערובת. מכסים ושולחים למקרר למינימום שעתיים ועד יממה.
מוציאים את הנתח שעה-שעתיים לפני הצלייה. מחממים תנור ל- 180 מעלות. מניחים את הנתח על רשת ותחתיה, תבנית.
 

2.   צולים שעה ללא כיסוי ומנמיכים את טמפ’ התנור ל- 120 מעלות.
 

3.   מכינים קרמל תפוחים:
ממיסים סוכר במחבת בשכבה אחידה על להבה נמוכה עד שהוא מתחיל לבעבע וצבעו נעשה חום (זהירות, לא לשרוף). מדי פעם מנענעים את המחבת, אבל לא מערבבים.

*      כשהסוכר מגיע למצב של קרמל כהה, יוצקים למחבת חומץ תפוחים בזהירות ותוך כדי ערבוב, ומערבבים לקבלת נוזל אחיד ומעט סמיך. מוסיפים תבלינים, גי’נג’ר וסיידר ומערבבים. מכבים את האש.
 

4.   צולים בקרמל:
מוסיפים תפוחים חתוכים ומערבבים היטב כך שהתפוחים נעטפים בקרמל.

5.   מוציאים את הברוסט מהתנור ויוצקים עליו את תערובת הקרמל והתפוחים כך שהנתח יצופה בה היטב. 

6.   מחזירים את הנתח לתנור ואופים שעה, עד שסכין ננעצת בקלות במרכזו. 

7.   מצננים 10 דקות לפני הפריסה לצלעות.


 

 

 

 

 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה