שיפודי כבש, עם תפוחי אדמה שלמים
שיפודי כבש, עם תפוחי אדמה שלמים
מצרכים:
ק"ג שוק טלה חתוך לקוביות
כוס עגבניות שרי
כ- 10 בצלי שאלוט חצויים
¼ כוס שמן זית
¼ כוס מיץ לימון
קליפת לימון מגורדת
מעט שבבי צ'ילי
4 שיני שום
עשבי תיבול קצוצים דק ( כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום)
מלח, פלפל גרוס
12 תפוחי אדמה לאפיה
שמן זית
מלח גס, פלפל גרוס
24 עלי דפנה
כלי עבודה:
פלאנצ'ה
אופן הכנה:
1. מערבבים
את חומרי מרינדה ויוצקים על הבשר, העגבניות והשאלוט ומשרים למשך שעה.
2. משחילים
את הבשר, העגבניות והשאלוט על שיפודים.
3. משמנים
פלאנצ'ה במעט תרסיס שמן זית וצולים את השיפודים כ- 2 דקות.
4. פורסים
את תפוחי האדמה לרוחבם, אבל לא עד הסוף.
5. מטפטפים
על תפוחי האדמה שמן זית, מלח ופלפל. נועצים בתוך כל תפוח 2 עלי דפנה.
6. צולים
בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כשעה.
7. מגישים
את השיפודים לצד תפוחי האדמה.
תגובות
הוסף רשומת תגובה