שיפודי כבש, עם תפוחי אדמה שלמים

שיפודי כבש, עם תפוחי אדמה שלמים


שיפודי כבש עם תפוחי אדמה שלמים


מצרכים:


    ק"ג שוק טלה חתוך לקוביות
    כוס עגבניות שרי

    כ- 10 בצלי שאלוט חצויים

    למרינדה:

    ¼ כוס שמן זית
    ¼ כוס מיץ לימון
    קליפת לימון מגורדת
    מעט שבבי צ'ילי
    4 שיני שום
    עשבי תיבול קצוצים דק ( כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום)
    מלח, פלפל גרוס
    שיפודי כבש עם תפוחי אדמה שלמים






    למניפות תפוחי האדמה:

    12 תפוחי אדמה לאפיה
    שמן זית
    מלח גס, פלפל גרוס
    24 עלי דפנה


    כלי עבודה:
    פלאנצ'ה

          
    אופן הכנה:

    1.      מערבבים את חומרי מרינדה ויוצקים על הבשר, העגבניות והשאלוט ומשרים למשך שעה.

    2.      משחילים את הבשר, העגבניות והשאלוט על שיפודים.

    3.      משמנים פלאנצ'ה במעט תרסיס שמן זית וצולים את השיפודים כ- 2 דקות.

    4.      פורסים את תפוחי האדמה לרוחבם, אבל לא עד הסוף.

    5.      מטפטפים על תפוחי האדמה שמן זית, מלח ופלפל. נועצים בתוך כל תפוח 2 עלי דפנה.

    6.      צולים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כשעה.


    7.      מגישים את השיפודים לצד תפוחי האדמה.

    תגובות

    פוסטים פופולריים מהבלוג הזה