עוגת תפוחים וקצף ביצים

מצרכים:

לתחתית:
4 חלמונים
350 גרם קמח תופח
4\3 כוס סוכר
1/2 כפית וניל או 1/2 מקל וניל
200 גרם חמאה

לתפוחים:
7 תפוחים ירוקים
1/2 כוס סוכר
1/4 או 1/2 כפית קינמון- לפי הטעם
1/2 כפית מיץ לימון

לקצף החלבונים:
4 חלבונים
1/2 כוס סוכר

 
אופן הכנה:

להכנת התפוחים:
1)   מקלפים את התפוחים, מוצאים את הליבה וחותכים לריבועים בינוניים.

2)   שמים את התפוחים בקערה, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים היטב.

3)   מעבירים את התפוחים לסיר, מוסיפים את הקינמון והסוכר.

4)   מערבבים על אש בינונית עד שהתפוחים הצטמקו, התרככו והתקרמלו מעט עם ריח של קינמון.

5)   מצננים ולפני השימוש מסננים.

הכנת התחתית:
1)   מחממים תנור ל- 180 מעלות. 

2)   במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח, הסוכר, הווניל והחמאה עד למרקם פירורי. 

3)   כאשר מתחילים להיווצר הפירורים מוסיפים את החלמונים אחד אחרי השני.

4)   הפירורים ישתנו לבצק דחוס.

5)   מעבירים את התערובת לתבנית משומנת קלות, משטחים ואופים במשך 10-15 דקות. 

6)   כשהתחתית מוכנה שמים עליה את התפוחים המסוננים ו- 2 כפות מהרוטב, שנשאר מהתפוחים.

7)   מכניסים לתנור ל- 20 דקות.
הכנת קצף הביצים:
1)   שמים את החלבונים בקערת המיקסר עם וו הקצפה. 

2)   מקציפים על המהירות הכי גבוהה, וכשמתחיל להיווצר קצף לבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה. 

3)   כשמתקבל קצף חזק והעוגה בתנור מוכנה שופכים/מזלפים את המרנג על התפוחים, מיישרים מעט ואופים 25 דקות, עד שהקצף מתחיל להזהיב.
 

4)   מצננים היטב ושומרים במקרר.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה