לחמניות תפוח בדבש
מצרכים:
לבצק:
½3
כוסות קמח לבן
1/2
שקית שמרית
1/2
כף מלח
½2
כפות סוכר
3
כפות דבש
1/3
כוס+ 1 כף שמן קנולה
1
כוס מים פושרים
לעיטור:
קיסמי/שיפודי
עץ באורך 2-3 ס"מ
גרעיני
דלעת
להברשה:
2
כפות דבש מדוללות בכף מים רותחים
אופן
הכנה:
1. מכינים
את הלחמניות:
מנפים קמח לקערת מיקסר. מוסיפים שמרים ומשפר אפייה ומערבבים היטב. מוסיפים מלח וסוכר ומערבבים שוב. מחברים את וו הלישה ובמהירות נמוכה מוסיפים שמן ודבש תוך כדי לישה. מוסיפים מים בהדרגה ולשים לקבלת בצק רך.
מנפים קמח לקערת מיקסר. מוסיפים שמרים ומשפר אפייה ומערבבים היטב. מוסיפים מלח וסוכר ומערבבים שוב. מחברים את וו הלישה ובמהירות נמוכה מוסיפים שמן ודבש תוך כדי לישה. מוסיפים מים בהדרגה ולשים לקבלת בצק רך.
2. מגבירים
את מהירות המיקסר ולשים כ- 10 דקות עד שהבצק הופך חלק וגמיש. משמנים היטב קערה
נקייה ומגלגלים בתוכה את הבצק כך שישומן היטב מכל צדדיו. מכסים ומתפיחים כשעתיים
עד להכפלת הנפח.
3. מחלקים
את הבצק ל- 25 כדורונים חלקים במשקל 30 גרם כל אחד. מניחים כל כדור בתבנית קטנה
משומנת. נועצים במרכז כל כדור קיסם/שיפוד עץ באורך 5 ס"מ ומניחים גרעין דלעת
צמוד לקיסם. מתפיחים כשעה להכפלת הנפח.
4. בינתיים,
מחממים את התנור ל- 175 מעלות.
5. אופים
את הלחמניות כ- 15 דקות, עד שהן תפוחות וזהובות (באפייה בתבנית שקעים יש לאפות 3-5
דקות נוספות). מוציאים מהתנור ומברישים מיד בזיגוג הדבש.
6. מצננים
על גבי רשת ומגישים.
תגובות
הוסף רשומת תגובה