מרק שלושת העדשים
מרק שלושת העדשים

מצרכים:
- מעט שמן זית
- 1 בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק
- מלח
- 1 שן שום, כתושה
- 1/3 כוס עדשים שחורות
- 1/3 כוס עדשים חומות
- 1/3 כוס עדשים כתומות
- 1 בטטה בינונית, קלופה חתוכה גס
- 1 בצל בינוני, קלוף וחתוך גס
- 5-4 כוסות מים
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כף רסק עגבניות
- פלפל שחור
- 150 גרם עלי תרד טריים, שטופים
אופן הכנה:
1. מחממים בסיר גדול מעט שמן זית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומעט מלח ומטגנים עד
שהבצל הופך שקוף. מוסיפים את השום ומטגנים במשך 2 דקות. מוסיפים את העדשים ואת הבטטה
ומטגנים במשך דקה.
2. מוסיפים את הבצל החתוך גס ואת המים ומערבבים. מוסיפים את הסויה, רסק העגבניות
ומעט פלפל שחור ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה.
3. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-25 דקות או עד שהעדשים רכות
אך לא מתפרקות.
4. מוסיפים את עלי התרד, מכסים שוב את הסיר ומבשלים במשך כדקה. מסירים מהאש.
מצננים מעט, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
מגישים חם.
תגובות
הוסף רשומת תגובה