מרק צ'ורבה עם עצמות מח וכדורי בקר

מרק צ'ורבה עם עצמות מח וכדורי בקר


מרק צ'ורבה עם עצמות מח וכדורי בקר

מצרכים:


  • 3 עצמות מח גדולות ויפות עם סחוס
  • 1/2 ק"ג נתח שפונדרה עם העצם
  • 5 שיני שום לא קלופות
  • בצל גדול שלם
  • 2 עלי דפנה
  • 2 ענפי תימין טרי
  • כמה גבעולי סלרי


ירקות ותבלינים:


  • 4 גזרים חתוכים לגפרורים
  • 1/2 כרוב בינוני חתוך לרצועות דקות
  • 1 ראש סלרי חתוך לגפרורים
  • 1 שורש פטרוזיליה חתוך לגפרורים
  • 1 בצל יבש גדול פרוס דק מאוד
  • 3 כפות אורז לבן
  • זר פטרוזיליה וזר שמיר קצוצים דק
  • כמה עלי סלרי קצוצים
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 ליטר מי כבישת מלפפונים חמוצים
  • 1/2 כף פפריקה מתוקה

לכדורי הבשר:


  • 250 גרם בשר טחון באיכות טובה ( הכי טוב תערובת שמורכבת מחלקים שווים של בקר שמן והודו)
  • 2 פרוסות לחם לבן אחיד ללא קרום, מורטב וסחוט היטב

  • ביצה קטנה אחת

  • שן שום מרוסקת

  • כף כל אחד פטרוזיליה ושמיר קצוצים
  • מלח ופלפל שחור




*      לתום הבישול:
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית סוכר


להגשה
:
עלי סלרי קצוצים




כלי עבודה:

  • סיר
  • קערה

      אופן הכנה:


1.    מניחים את הבשר והעצמות בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים כמה דקות ברתיחה, מסננים את הבשר והעצמות ושוטפים היטב במים קרים.

2.    מנקים את הסיר ומניחים בו את נתחי הבשר. מוסיפים שיני שום, בצל, עלי דפנה וסלרי, יוצקים מים כדי כיסוי+ חמישה ס"מ, מביאים לרתיחה ומיד מורידים את הלהבה.
מבשלים על סף רתיחה עד שהבשר רך – כשעתיים, כשמדי פעם מסירים את השומן והקצף שצפים למעלה.
3.    בזמן שהבשר מתבשל, מכינים כדורי בשר: מניחים את הבשר בקערה. מפוררים לקערה את הלחם, מוסיפים ביצה, שום ועשבי תיבול ולשים מעט.
מוסיפים מלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול. לשים את התערובת כמו שלשים בצק שמרים- במשך חמש דקות. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר למשך רבע שעה או יותר.
מוציאים את התערובת מהמקרר ויוצרים ממנה כדורים קטנים. שומרים במקרר עד תום בישול המרק.

4.    לאחר שהבשר התרכך לחלוטין, מכבים את האש, מוציאים את הירקות ועלי הדפנה ונפטרים מהם.

5.    מוסיפים את הירקות והתבלינים ומבשלים על סף רתיחה עד שהאורז רך- כחצי שעה.

6.    רבע שעה לפני תום הבישול מוסיפים רסק עגבניות, סוכר ואת כדורי הבשר. לאחר רבע שעה מכבים את האש ומניחים לסיר לעמוד מכוסה כחצי שעה.

הגשה: מניחים עצם מח בכל קערה, מוסיפים בשר, כדורי בשר וירקות ויוצקים מרק מסביב ומפזרים מעט עלי לאושטיאן קצוצים. אוכלים עם הרבה לחם לבן אחיד טרי

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה