חצילים ממולאים בשר ברוטב עגבניות
חצילים ממולאים בשר ברוטב עגבניות
מצרכים:

- 6 חצילים גדולים
- 3 עגבניות פרוסות
למילוי
- 1 קילו בשר טחון
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ דק
- 3 שיני שום קצוצות גס
- מלח, פלפל גרוס
- פפריקה מתוקה
- כף כמון טחון
- חצי כוס צנוברים קלויים
- חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
לרוטב העגבניות:
- 1 בקבוק עגבניות מרוסקות מסוננות
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום פרוסות
- מלח, פלפל גרוס
לטחינה:
- 1 קופסת טחינה גולמית שופרסל
- מים קרים
- 3 שיני שום כתושות
- לימון
- מלח, פלפל
כלי עבודה:
- תבנית
- נייר אפיה
- מחבת
- קערה
- סיר
- כף
אופן הכנה:
קולפים את החצילים בפסים - פס כן, פס לא (קילוף זברה).
מכסים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליה את החצילים.
מכסים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליה את החצילים.
מכניסים לתנור בחום של 190-200 מעלות
לכ- 20 דקות.
שימו לב שמדובר באפייה חלקית בלבד רק לצורך ריכוך.
מכינים את המילוי - מחממים 3 כפות שמן
זית במחבת.
מטגנים את הבצל, השום ומוסיפים כף גרגירי כמון.
מוסיפים את הבשר ומטגנים
אותו כעשר דקות תוך כדי פירורו באמצעות כף, ממליחים ומפלפלים ומוסיפים פפריקה
מתוקה.
מעבירים את הבשר לקערה ונותנים לו להתקרר מעט.
לאחר שגם החצילים התקררו מעט חורצים חריץ לאורך כל חציל בצידו הקלוף.
פוערים את החריץ לפתח רחב וממלאים בבשר.
מניחים על כל חציל 2 פרוסות
עגבנייה וחתיכה קטנה של פלפל ירוק חריף ללא החלק הלבן והחרצנים.
מכניסים שוב לתנור בחום של 180-190 מעלות
לכ- 20-30 דקות.
מכינים את רוטב העגבניות - מטגנים בסיר את השום.
שופכים פנימה את בקבוק העגבניות.
מוסיפים את הפפריקה המתוקה, מעט מלח ופלפל ואת שבבי הצ'ילי.
מבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות.
מכינים את הטחינה - שופכים את כל קופסת
הטחינה לקערה.
מוסיפים את שיני השום, סוחטים פנימה את הלימון.
מוסיפים את המים הקרים לפי הטעם, אם אוהבים טחינה סמיכה מוסיפים מעט מים.
אם נוזלית, אפשר יותר ומערבבים.
הגשה - מעבירים את רוטב העגבניות אל צלחת ההגשה.
מניחים את החצילים על הרוטב.
מזלפים מעט טחינה מעל כל חציל, מעט שמן זית ועלה פטרוזיליה לקישוט.
את שאר הטחינה מגישים לצד החצילים.
תגובות
הוסף רשומת תגובה