המבורגר עם מעוף

המבורגר עם מעוף- נתחי המבורגר עשויים מעוף ותירס בזיגוג לימוני טעים



מצרכים:

    להמבורגר:
    המבורגר נפלא עם חזה עוף
    • 600 גרם חזה עוף נקי משומן וגידים, טחון גס
    • 1 כוס גרגירי תירס קפואים
    • 2 בצלים ירוקים קצוצים
    • 2 גבעולי סלרי קצוצים דק
    • 1 ביצה
    • חצי כוס גרגירי אפונה
    • שליש כוס פירורי לחם
    • מלח
    • פלפל שחור טחון טרי
    • 3 כפות שמן זיתולה (שמן זית מעורב עם שמן קנולה)
     לזיגוג הלימוני:
    • רבע כוס שמן זית
    • רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי
    • מלח
    • פלפל שחור טחון טרי
    להגשה:
    • 4 לחמניות קלויות
    • 4 עלי חסה
    • 4 פרוסות בצל סגול
    • 2 עגבניות חצויות, שרופות על האש

        כלי עבודה:

    • קערה
    • חותכן עוגיות (רינג)
    • מחבת

          אופן הכנה:

    1.    מערבבים את כל חומרי ההמבורגר בקערה עד לקבלת תערובת אחידה. מקררים כשעה.

    2.    בעזרת חותכן עוגיות (רינג), צרים מהתערובת 4 קציצות גדולות, שמנות ועבות.

    3.    מחממים שמן זית במחבת, ומטגנים את הקציצות היטב מכל הצדדים עד שהן שחומות.


    4.    מוסיפים למחבת את מרכיבי הזיגוג ומביאים לרתיחה. מבשלים כמה דקות, עד שהזיגוג מסמיך מעט.


    5.    מניחים כל קציצה על לחמנייה קלויה עם חסה, פרוסות בצל סגול ועגבניות שרופות על האש.
                               

    תגובות

    פוסטים פופולריים מהבלוג הזה