מג'דרה צמחונית עם ירקות צלויים, חומוס וצנובר
מג'דרה צמחונית עם ירקות צלויים, חומוס וצנובר
מצרכים:
- 2 כוסות אורז
- 2 כוסות עדשים
- כרובית
- גמבה
- 1/2 כוס חומוס
- 100 גרם צנוברים
- 1/2 כרובית
- 2 גמבות אדומה וצהובה
- 4 קישואים
- 4 גזרים קלופים
- 3 בצלים
- דלעת
- 1/2 שקית שעועית ירוקה
- 3 חצילים קטנים
כלי עבודה:
- סיר
- מסננת
- מחבת
אופן הכנה:
1. לפני הבישול של האורז מרתיחים בסיר עם מים את העדשים עד שהם כמעט מוכנים.
2. מסירים מהאש, מסננים ושומרים את המים.
3. לאחר הבישול שוטפים את העדשים במים.
4. מטגנים את האורז עם מעט שמן עד שהאורז הופך שקוף.
5. מוסיפים את העדשים ומערבבים.
6. מוסיפים 2 ו- 3/4 כוסות מים ( מהמים שבישלנו את העדשים, להוסיף כשהמים עדין רותחים).
7. מוסיפים תבלינים: מלח, פלפל, כמון וכורכום ( לפי הטעם).
8. מבשלים עוד 5-7 דקות עד שהמים נספגים.
9. סוגרים את האש ומשאירים את התבשיל עם מכסה סגור לעוד 10-15 דקות.
2. מסירים מהאש, מסננים ושומרים את המים.
3. לאחר הבישול שוטפים את העדשים במים.
5. מוסיפים את העדשים ומערבבים.
6. מוסיפים 2 ו- 3/4 כוסות מים ( מהמים שבישלנו את העדשים, להוסיף כשהמים עדין רותחים).
7. מוסיפים תבלינים: מלח, פלפל, כמון וכורכום ( לפי הטעם).
8. מבשלים עוד 5-7 דקות עד שהמים נספגים.
9. סוגרים את האש ומשאירים את התבשיל עם מכסה סגור לעוד 10-15 דקות.
הכנת הירקות הצלויים:
1.
חותכים את כל הירקות
לרצועות גסות.
2.
מוסיפים מעל הירקות
שמן זית, פלפל ומלח וצולים אותם בגריל עד להשחמה.
3.
קולים במחבת את הצנוברים
עד השחמה.
4.
במקביל, מבשלים את החומוס
כ- 20 דקות במים רותחים.
5.
מוסיפים לחומוס פפריקה
,שום, כמון, כוסברה, מלח ופלפל.
אופן ההגשה:
1.
מניחים את המג'דרה בצלחת.
2.
מסדרים את הירקות על
האורז.
3.
מוזגים מעל את החומוס
והצנוברים.
תגובות
הוסף רשומת תגובה