מרק סלק
מרק סלק
מצרכים:
כלי עבודה:
- נייר אלמיניום
- סיר
- בלנדר מוט או מעבד מזון
- קעריות הגשה
מחממים את התנור ל- 200 מעלות.
עוטפים כל סלק ביריעת אלומיניום ואופים בתנור כ-45 דקות עד שעה עד שהסלקים מתרככים. מקררים מעט וקולפים. חותכים כל סלק לרבעים ופורסים כל רבע לפרוסות.
עוטפים כל סלק ביריעת אלומיניום ואופים בתנור כ-45 דקות עד שעה עד שהסלקים מתרככים. מקררים מעט וקולפים. חותכים כל סלק לרבעים ופורסים כל רבע לפרוסות.
חותכים גס את הבצל הסגול ואת שורש הגי'נג'ר.
מניחים בסיר את החמאה, כף שמן זית, כמון, עלי מרווה ואת הג'ינג'ר והבצל הקצוצים ומאדים במשך כ- 3-4 דקות. מוסיפים את הסלקים לסיר ומבשלים עוד כ-3 דקות.
מוסיפים לסיר מים רותחים עד לכיסוי התבשיל, ממליחים מפלפלים, מוסיפים מעט צ'ילי יבש, מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך כ- 20-30 דקות.
מרסקים את המרק בבלנדר מוט או במעבד מזון עד לקבלת קרם חלק.
מעבירים את המרק לקעריות הגשה, מניחים במרכז כל קערית מעט שמנת חמוצה, מטפטפים מעט שמן זית מעל, מפזרים מעט עירית קצוצה ומגישים.
תגובות
הוסף רשומת תגובה