מרומניה באהבה: מָלָאי עם אגוזים וצימוקים
מרומניה באהבה: מָלָאי עם אגוזים וצימוקים
מצרכים:
- 200 גרם חמאה
- 1 כוס חלב 3%
- 2 כוסות קמח תירס טחון דק
- 1 כוס קמח לבן
- 1 שקית אבקת אפייה
- קורט מלח
- 1 כוס סוכר
- 3 ביצים
- 1 קופסת גבינה לבנה 9%
- 2 גביעי אשל
- 1 גביע שמנת חמוצה
- חופן גדוש צימוקים בהירים
- חופן גדוש אגוזי מלך
- לקימוח הצימוקים והאגוזים: 1 כף קמח לב
- לשימון: מעט חמאה מומסת או שמן קנולה
- להגשה: שמנת חמוצה- לא חובה
כלי עבודה:
- תבניות
- סיר קטן
- קערה
אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל- 190 מעלות ומשמנים תבניות (כמפורט לעיל) במעט חמאה מומסת או שמן קנולה.
2. ממיסים בסיר קטן, על אש נמוכה, חמאה וחלב, עד לקבלת נוזל חלק. מסירים מן האש ומניחים בצד.
3. מערבבים קמח תירס, קמח לבן, אבקת אפיה, מלח וסוכר בקערה. מוסיפים את תכולת הסיר ומערבבים.
4. מוסיפים ביצים, גבינה לבנה, אשל ושמנת חמוצה ומערבבים עד לקבלת עיסה חלקה.
5. מערבבים צימוקים ואגוזים עם כף קמח ( כדי שלא ישקעו לתחתית העוגה) ומוסיפים לעיסה. מערבבים, יוצקים לתבניות ואופים במשך 40 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים.
אם רוצים, מגישים
עם שמנת חמוצה.
תגובות
הוסף רשומת תגובה