מרק בטטה אפויה
לבטטה האפויה:
2 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות
2 בצלים סגולים או רגילים קלופים וחתוכים גס
שיניים קלופות מראש שום אחד
3-4 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור
להמשך הכנת המרק:
חתיכה קטנה של ג'ינג'ר טרי, קלוף ומגורר
1 קופסה ( 400 מ"ל) חלב קוקוס איכותי
חופן קטן עלי כוסברה ( רשות)
חופן קטן עלי בזיליקום
מלח ופלפל שחור
כלי עבודה:
- צלחת הגשה
- קערה
1. שמים את כל המצרכים לבטטה האפויה בתבנית תנור. מערבבים, כך ששמן הזית יצפה את הכול, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
2. אופים 30 דקות, עד שהבטטה, הבצל והשום התרככו והבטטה נראית טיפונת שרופה בקצוות.
3. מעבירים ( בזהירות!) את תכולת התבנית לסיר בגודל בינוני.
4. מוסיפים את הג'ינג'ר, חלב הקוקוס, עשבי התיבול ומים ( בערך ליטר וחצי).
5. מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את הלהבה. מכסים ומבשלים
20-30 דקות נוספות.
20-30 דקות נוספות.
6. טוחנים את המרק למרקם חלק בבלנדר רגיל או ידני, טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הצורך.
7. לפני ההגשה, מעטרים כל מנה במעט בוטנים ועלי נענע יפים.
תגובות
הוסף רשומת תגובה