הפירה המושלם הכי טעים שיש
הפירה המושלם הכי טעים שיש
מצרכים:
- 1 ק"ג תפוח אדמה אדום
- 3 גרגירי פלפל אנגלי
- 2 עלי דפנה
- תימין
- מלח אטלנטי
- 100 מ"ל חלב
- 100 גרם חמאה
- פלפל לבן
- אגוז מוסקט
כלי עבודה:
- סיר
- מסננת
- מולינר (מועך פירה גדול)
- סיר קטן
- לקקן
אופן הכנה:
1.
קולפים את תפוחי האדמה
שמים בסיר ומכסים במים. מוסיפים פלפל אנגלי, עלי דפנה, תימין ומלח גס. מביאים לרתיחה,
מורידים לאש קטנה ומבשלים עד לריכוך מלא.
2.
מסננים אך שומרים קצת
ממי הבישול, טוחנים ב" מולינר" ( מועך פירה גדול) או על פומפייה.
3.
ממיסים בכלי 100 גרם
חמאה ב- 100 גרם חלב.
4.
על אש קטנטנה, בסיר
בו בישלנו את תפוחי האדמה, מקפלים בעזרת לקקן את הפירה ותערובת החלב, ומתבלים במלח, פלפל לבן ומעט אגוז מוסקט. לא מערבבים יותר מדי.
5.
לתוך הפירה אפשר להוסיף
בצל מטוגן עד השחמה.
תגובות
הוסף רשומת תגובה