אורז בר עם אגוזי מקדמיה וחמוציות
אורז בר עם אגוזי מקדמיה וחמוציות

מצרכים:
לאורז הבסמטי:
לאורז הבר:
- ¾ כוס אורז בר ארוך ( אורז שחור)
- כ- 3 כוסות מים
להרכבת המנה:
- 1 גבעול כרישה ארוך פרוס לעיגולים דקים מטוגן קלות/ מאודה
- 1 בצל לבן גדול ( או 2 קטנים) פרוס לרצועות דקות ומטוגן עד להזהבה
- חצי כוס חמוציות מיובשות ( אפשרי גם ללא סוכר)
- 1/2 כוס אגוזי מקדמיה קלויים ( אפשרי לקלות לבד) קצוצים/ שלמים
כלי עבודה:
- סיר
- קומקום
- מחבת
אופן הכנה:
1.
מבשלים את אורז הבר
במים קרים כ- 40 דק'
עד לריכוך האורז ומסננים
2.
במידה והמים מתאדים
והאורז עדיין לא מבושל יש להוסיף מים רותחים בלבד ולהמשיך עם הבישול, מסננים ומניחים
בקערה.
3.
מרתיחים מים בקומקום,
מעבירים את האורז הבסמטי לסיר ומוסיפים את השמן, מטגנים קלות ובעזרת כף עץ מערבבים
מעט ( כ- 2 דקות), עד
שהאורז הופך לשקוף.
4.
מוסיפים 1.5 כוסות מים
רותחים, מלח ומערבבים. מביאים לרתיחה ומכסים עם מכסה.
5.
מנמיכים את האש לאש
הנמוכה ביותר ומבשלים את האורז
18-20 דק'.
18-20 דק'.
6.
מטגנים את הבצל במעט
שמן עד להזהבה.
7.
מטגנים את הכרישה או
מאדים אותה.
להגשה:
·
מעבירים את אורז הבר,
הבצל המטוגן, הכרישה, אגוזי המקדמיה והחמוציות לתוך סיר האורז החם ומערבבים היטב. טועמים
ומוסיפים מלח במידת הצורך.
תגובות
הוסף רשומת תגובה